Welcome to //LadyNyd Paradise . F O L L O W | D A S H B O A R D .
//LadyNyd


entries | profile | linkies | tagboard

Thursday, 22 December 2011
bahana lens !





Korang tahu tak bahaya pakai kanta sentuh kat tempat panas, contoh kat tempat korang memasak satay ke masak benda-benda yang melibatkan haba yang banyak ke?
Kenapa aku cakap gitu? hahaha, cube korang fikir. Contact lense diperbuat daripada plastik, apa akan jadi jika plastik terkena haba yang panas? tak ke die mengecut dan PANAS?

(gambar di atas adalah kesan daripada contact lense yang terbakar)

OK korang tak paham lagi? cube bayangkan plastik panas dalam MATA korang? tak ke gila tuh? camni la masa kecik-kecik dulu mesti korang pernah main kan? lepas makan ice pop korang bakar plastik die.. pastu korang titik-titik plastik tuh kat batu korang buat nama korang kan? pernah tak korang kena plastik tuh kat jari? amacam? boleh bayangkan kalau kena kat mata?
Oh ya, benda ni tak ramai tahu.. jadi kalau korang rasa nak bagitahu or nak hebohkan kat orang ramai? just SHARE benda ni. mana tahu bila korang share.. orang yang sedia ada pakai contact lense tak kira la yang sengaja pakai sebab fashion or memang dia rabun tuh sekurngnya dorang tahu keburukan tersebut ok? tolong k =)



0 si cantik
OLD | NEW
Template by Puffnuts. Background by FPA and icons by Applepine.